De herinnering van….Rob van der Riet

De aftrap van dit item wordt gedaan door onze oud-burgemeester Rob van der Riet.
Van hem komt onderstaande herinnering.

Hoogkarspel 700 jaar.

Natuurlijk kunnen we een feestjaar, zoals het 700 jarig bestaan moet zijn, niet alleen organiseren………., staat er op de site www.hoogkarspel700.nl die de initiatiefnemers van deze happening in de lucht hebben gebracht.

Het jaar 2019 lijkt nog een heel eind weg, maar als je zo’n herdenkingsjaar tot de verbeelding wil laten spreken komt daar heel wat voor kijken.

Een meer dan geweldig initiatief is het daarom nu, begin 2016, al met initiatieven te beginnen.

Hoogkarspel is niet het eerste dorp dat het 7e eeuwfeest aangrijpt om iedereen weer eens even achter – in ons geval- de bloemkolen vandaan te nodigen. Het organisatietalent van de bestuursleden kennende wordt 2019 vast een spetterend jaar.

Mijn herinnering met Hoogkarspel beslaat op het moment van schrijven slechts een periode van 10 jaar, maar na het rondje kennismaken met Hoogkarspel dat Nelke en ik vlak na mijn aantreden kochten op de kerkenveiling was het al duidelijk, het voelt hier goed.

Nadat ik in 2006 uw burgemeester mocht worden heb ik mij natuurlijk wel verder verdiept in het wel en wee van ons dorp. Warme herinneringen kregen telkens opnieuw een plekje. Wedstrijden van Spirit en bij Santana, de muzikale tuintour, een altijd betrouwbaar comité rond Koningsdag met markt en spelen, de immer goed bezochte dodenherdenking met afwisselend muzikale inzet van Dr. Nuijens of Crescendo & Concordia. 

 Daarnaast zorgt de facebook site de Blauwe Reiger er natuurlijk ook voor dat je van het wel en wee in dit dorp niets hoeft te missen.

Westwoud vierde onlangs 600 jaar stadsrechten, ik kleedde mij er graag voor om, zoals u kunt zien.

hoogkarspel 700 jr

Ik wens alle (oud) Hoogkarspelaars,  c.q. alle blauwe reigers,  een onvergetelijk feestjaar toe en refererend aan die eerste zin; “van helpende handen” zijn er voor zo’n rijk gevuld programma nooit genoeg.

Rob van der Riet

(oud) burgemeester Drechterland