De herinnering van…. Miranda Deen

Mijn naam is Miranda Deen (51) en moeder van 2 dochters (21 en 23). Ik vindt het een eer om als lichtblauwe reiger een stukje te mogen schrijven.

Sinds een jaar woon ik met mijn oudste dochter in Hoogkarspel. Ik voelde me hier vanaf het begin meteen thuis.

Mijn geboorteplaats is Wognum en ben opgegroeid in Bovenkarspel/Grootebroek. Vanaf mijn geboorte ben ik nog maar 8 keer verhuisd, maar dit is mijn eindstation. Hier wil ik niet meer weg. In Hoogkarspel heb ik mijn familie, vrienden en collega’s om me heen. En mijn dochter heeft al 3 jaar verkering met een blauwe reiger en ikzelf heb ook een lieve blauwe reiger gevonden.

We wonen in een rustige, maar gezellige buurt (Bernhardstraat) met jong en oud. Wat mij opvalt is dat het sociale gebeuren hier erg leeft onder de mensen. Men staat klaar voor elkaar en ondernemen veel samen. Wat ik zo fijn vindt is dat  de bewoners  vriendelijk zijn en in zijn voor een praatje. Zo ontmoet ik ook verschillende mensen wanneer ik met mijn hond aan het wandelen ben en heb al vele wandelroutes gehad door heel Hoogkarspel. Zo zijn er vele mooie plekken zoals de eenden vijver, groenstrook langs Drechterlandse weg,    reigerspad etc.

In dit dorp heb je alles wat je nodig hebt en alles dichtbij, zoals : treinstation, winkelcentrum, kroegen, zwembad etc. Ik hoef in principe het dorp niet meer uit.

Zelf werk ik sinds 2015 in het verzorgingshuis Noorderlandhuis. Daar heb ik verschillende functies: Helpende, huishoudelijke dienst en bediening. Veel afwisseling dus maar dat vindt ik wel prettig en heb het erg naar mijn zin.

Er wordt veel georganiseerd in Hoogkarspel voor jong en oud. Ik verveel me geen moment wil alles meemaken. Tijd tekort dus of keuzes maken?

Van de Blauwe reiger site ben ik al lid voordat ik in Hoogkarspel kwam wonen. En was dus al op de hoogte van het wel en wee van het dorp. Een goed initiatief zo’n site. Bewoners blijven alert door de informatie en gebeurtenissen  wat ze lezen, men kan hierop reageren, ideeën uitwisselen of (oude)foto’s bekijken.

Het voelt hier zo vertrouwd en het is alsof ik hier al vele jaren woon en half Hoogkarspel al heb leren kennen. Hoop hier nog vele mooie jaren mee te maken.

Miranda