De herinnering van…Harold Nelson Boldewijn

Glimlachend denk ik terug aan het interview.
Met een lach op zijn gezicht en tompouce in zijn hand komt hij binnen.
Anderhalf uur heeft hij vrolijk verteld over zijn herinneringen aan Hoogkarspel.

Harold is 35 jaar en woont op dit moment in Hoorn samen met zijn vriendin en ze hebben samen een tweeling. Hij is werkzaam bij bureau B’Lieve en geeft trainingen/voorlichtingen op middelbare scholen en mbo’s. 2 dagen in de week werkt hij bij de Lange Jan in Enkhuizen, waar hij laatst nog een cocktailworkshop heeft gegeven voor dames uit Hoogkarspel.

 

Zijn vader en moeder en 2 broers Winston en Wilson zijn in 1980 vanuit Amsterdam op de Vangershof komen wonen. Zijn vader wilde altijd graag een vrijstaande woning en na 16 jaar zijn ze verhuisd naar de Dragon waar Harold nog 9 jaar heeft gewoond. Harold is hier geboren en de enige West-Fries van de familie, wat hij heel bijzonder vindt. Zijn roots liggen in Amsterdam en Suriname

Van de week kreeg de tweeling Roosvice, en de lucht ervan deed hem denken aan de kleuterschool de Woelwaters. Ook de binnenzandbak en het trekkerrijden en vooral het oorlogje spelen met de Blekers en Meijers herinnerde hem aan deze tijd.

 Daarna de lagere school Om de Noord.

Hele fijne tijd. Het was 2 minuten lopen naar school. Vanuit zijn kamer kon hij het lokaal van de zesde klas zien. Liep vaak samen met meester Peter Keersemaker naar huis. Hij woonde in de straat naast mij.

Alle andere schoolmeesters weet ik nog heel goed, zelfs tijdelijke invallers en stagiares. Van juf/meester Anita, Gerti, Cora, Albert, Ineke, Marijke, Bronwyn, Annemarie maar  zal er vast een aantal vergeten zijn.

Het voetballen op het schoolplein, schoolreisjes  en de musical van de zesde klas vond hij fantastisch.

 

Martinus College gedaan.

Door het fietsen naar school en met Hoogkarspelers in de klas, mooie gasten ontmoet. Waar ik nog steeds mee in een vriendengroep zit. 

Op school erachter komen dat entertainen leuker is dan daadwerkelijk leren. Laten we het daar bij houden verder…….

Door een Toneelstuk op het Martinus College ben ik ik gevraagd om in Hoorn toneel te spelen. Zodoende ben ik doorgegaan met acteren en entertainen.

Dolomiti/Bantam toid.

In deze tijd ben ik bij Dolomiti gaan werken bij Gerda en Sergio, wat een tijd was dat. Ik werd een klassieke werkloze acteur/entertainer. Van donderdagavond tot zondagnacht in de Horeca en doordeweeks zoveel mogelijk audities doen.
Dolomiti, legendarisch goed voor het dorp wat daar allemaal gebeurde.

Veel stelletjes uit Hoogkarspel zien trouwen daar. Mooi discotheekavonden gedraaid. Zondagavond Lounge. Wat een feest was dat. Hij weet nog dat hij daar naakt op de bar heeft gedanst (mocht ik erin zetten haha)

Ook de verhuizing van Dolomiti naar Bantam meegemaakt. En vanuit deze twee locaties bijna alle inwoners wel een keer gezien of een biertje voor getapt, denk ik. Werken bij Bantam maakt je heel erg betrokken bij het dorp. Je hoorde alle verhalen en roddels.

Ook zit hij in het Gildebestuur van SC Spirit en is nu part-time speaker bij Spirit. Bij Santana Tennis en Padel ook verschillende vrijwilligerdingen.

 

Mooiste herinneringen:

Opgroeien. Dorp is een stabiele basis. Blijft mijn Dorp.

Tijd Dolomiti.

Tennis en Santaantje bij HTC Santana, al 30 jaar lid.

Spelen, voetballen op straat. Sint Maarten lopen was ook altijd leuk. 
Kermis. Komt nog alle jaren 4 dagen terug vanuit Hoorn.

Bantam en de Aanleg gezellig bier drinken,Beaujolais avonden.
Al 12 jaar de “Donkere” Sinterklaas in de Aanleg

Vele vrienden en kennissen die er wonen

 

Bij de watertoren denkt hij aan:

Dit is het grootste icoon van het dorp. Was vroeger het hoogste punt van Hoogkarspel. Doorbreekt het landschap. Hoogkarspel lijkt daardoor centrum van West-Friesland

Watertoren stond op 300 meter van mijn ouderlijk huis op het Vangershof , ik liep er langs als ik naar school ging. Door mijn werk vele watertorens gezien in Nederland, geen toren haalt bij onze Watertoren. Wil graag eens binnen kijken.

Zou graag willen abseilen vanaf de Watertoren. Lijkt hem leuk als er t-shirts komen met de watertoren erop.

Tijdens de Reünie gaat hij het programma aan elkaar praten. Heeft ook een rolletje in de musical Jesus Christ Superstar.

Onwijs leuk idee de biertjes van Hoogkarspel 700 jaar. Iedereen moet ze kopen, vind ik dan he…..

 

Wil ons als afsluiting meegeven dat mensen meer mogen praten met elkaar in het dorp, en dat ze meer mogen luisteren naar elkaar. Niet simpel wachten tot er iemand is uitgepraat. Probeer eens de wereld door andermans ogen te zien. Misschien kan je mening dan veranderen plus het is niet erg om een andere mening te hebben. We kunnen het niet altijd eens zijn met elkaar.